26.9.06

Eesti esimene võit!

Ma ei olnud veel jõudnud päevikusse sissekannetki teha, kui Päevalehe ja Postimehe internetilehel oli juba teada, et "Eesti kodutud nüpeldasid Hong Kongi"!

Nii see on, saime täna hommikul oma esimese võidu, igati soliidse tulemusega 5:3. Esimestel minutitel jäime 0:2 kaotusseisu ja tundus, et kõik läheb sama rada nagu varasemates mängudes Uganda, Venemaa ja Šveitsiga. Aga siis toimus ümbersünd. Haarasime ohjad enda kätte ja lõime viis väravat järjest - neli lõi Roma ja ühe Vlad. Hong Kong sai veel ühe lohutusvärava, aga see oli ka kõik. 5:3!

Ohh, ma tunnen ennast praegu nii noorena... Umbes 10 aastat tagasi kirjutasin ma igal nädalal jalgpallireportaazhe Spordilehele.

Siin on meie koondis pärast mängu Hong Kongiga. Elagu Roma, elagu Vlad, kogu meeskond elagu - Igor, Ženja, Renku, Andres!


Alagrupiturniir on läbi ja praegu toimuvad vahegrupi mängud. Tund-tunnilt läheb järjest põnevamaks!

Tänase hommikupooliku ühes ägedamas mängus olid vastamisi Ukraina ja Kamerun. Ukrainlased on kolmandat korda MMil, nende treener on 2004. aasta turniiri parim väravakütt Jevgeni Adamenko. Kameruni poisid on, nagu Eestigi, turniiri debütandid. Üks tribüün elas valjuhäälselt kaasa ukrainlastele (venelased, leedulased, kasahhid jt); vastastribüün toetas laulu ja tantsuga Kameruni. Mäng lõppes 5:5 viigiga ja võitja pidi selgitama penaltiseeria. Võitis Kamerun; järgmised kümme minutit tantsisid ja rõõmustasid kamerunlased ümber platsi! Lahe!


Nagu ka eile ja üleeile, on platside kõrval palju pealtvaatajaid, moosekante, trummareid, lauljaid ja niisama uudistajaid.


Mina sain vahepeal tuttavaks ühe Uganda kutiga, kes on 18aastane ja tahab tulla mängima Tallinna Levadiasse!

Tema nimi on Kiggundu Henry-Ronaldo. Kiggundu on ta perekonnanimi, Henry on ristinimi, Ronaldo aga on hüüdnimi kooliajast. (Ja teine hüüdnimi olevat tal Buldooser.) Aga tema lugu on selline, et ta sattus mingil internetilehel lugema Tallinna Levadiast ja otsustas, et ta väga tahab tulla Levadiasse mängima. Ta olevat neile juba ka meili saatnud! Eks siis näis, kas näeme Kiggundut järgmisel aastal Eesti meistriliigas... (Tervitusi Indrekule ja teistele Tallinnasse Levadiale ja aitäh toetuse eest Eesti kodutute meeskonnale.)


Sellel toredal fotol on Andres, Renku, Mae (eestlanna, kes töötab New Yorgis kodutute ajalehe juures), üks Rootsi koondise mängija ja kükitab tulevane Levadia ründetäht Ugandast! Vasakul Eesti lipu all keegi tundmatu inimene, kes tuli ise niisama pildi peale.

Jalgpalliplatsilt avaneb muhe vaade Table Mountain'ile ja Devil's Peak'ile. Loodame, et mõni päev jääb aega mäe otsa ronida ja vaadata, mis sealt paistab.


Turniiri peaareenilt paari minuti jalutuskäigu kaugusel asub kindlus, kus mängijad saavad puhata ja kus on selle tarbeks sisustatud Players' Lounge. Pildile jäi Renku, aga lauajalgpallikuningaks krooniti Andres.


Ja lõpetuseks üks foto Austraalia meeskonna mängijast.


Tunni aja pärast mängime Serbia-Šveitsi mängu võitjaga. Eile õhtul saime Šveitsi käest pähe (0:5), ehk saame täna revanši.

Kuulmiseni!

PS. Homme hommikul kell 8.24 peaks olema otseintervjuu ETV Terevisioonis, kus saab siis vahetuid muljeid kuulda.

Kommentaare ei ole: