29.10.06

Otsime nime

Brett Wigdortz on sotsiaalne ettevõtja, kelle unistus on tuua koolidesse rohkem noori ja särasilmseid õpetajaid. Brett on asutanud Inglismaal organisatsiooni, mis kannab nime Teach First.

Igal aastal kandideerib 1500-2000 tudengit Oxfordist, Cambridge'ist jt Inglismaa parimatest ülikoolidest programmi, et minna kaheks aastaks tööle koolidesse, mis asuvad Londoni ja Manchesteri vaesemates piirkondades. Teach First'iga liitudes avaneb võimekatel ülikoolilõpetajatel võimalus teha midagi tõeliselt vastutusrikast ning olulist, ennast samal ajal arendades ja omandades uusi väärtuslikke kogemusi.

Kaks nädalat tagasi viibis Brett Eestis ning pidas ettekande Pärnu juhtimiskonverentsil. Eile oli Kuku raadios saade, mis oli pühendatud temale ning tema loodud haridusprogrammile:
Heateo Sihtasutuse ja Hansapanga koostöös on plaanis algatada samalaadne programm ka Eestis. Oleme suvest alates seda ette valmistanud, arutades ideed tudengite, koolijuhtide ja haridusametnikega, ning püüdes seda Eesti oludesse kohandada. Novembri lõpus on meil plaanis loodavat progammi ka avalikkusele tutvustada.

Senimaani aga tegeleme jätkuvalt ettevalmistustöödega ning otsime ka sellele algatusele head eestikeelset nime! Kellel on ettepanekuid, võib kirjutada mulle või Teibile (artur@heategu.ee või teibi@heategu.ee). Kes soovib mõnel muul moel kaasa aidata, võib meiega samuti lahkesti ühendust võtta!


Brett pärast juhtimiskonverentsi Pärnu rannas.

Kommentaare ei ole: