18.10.06

Kodanikeühenduste hindamine: esimene suur samm

Lisaks uute algatuste otsimisele (vt konkurss) tegeleb Heateo Sihtasutus olemasolevate kodanikeühenduste tegevuse hindamisega.

Ühenduste hindamine on uus algatus, mille käigus analüüsime Eesti ühiskonna probleemvaldkondi ja nendes tegutsevaid kodanikeühendusi. Hindamise pilootvaldkonnaks valisime HIV/AIDSi ennetuse ja tagajärgede leevendamise Eestis.

Tehtud töö tulemustega on nüüd võimalik tutvuda lehel http://hindamine.heategu.ee. Täname kõiki protsessis osalenuid koostöövalmiduse ja osutatud abi eest!

* Ülevaade "HIV/AIDSi valdkonna kodanikeühendused: mõtteid toetajale" põhjendab teema olulisust Eesti tavaelanikkonna jaoks, analüüsib valdkonna kodanikeühenduste rolli ja peamiseid arenguväljakutseid. Lisaks antakse palju vihjeid nendele, kes soovivad valdkonna arengut oma jõu ja nõuga toetada.
* Organisatsioonide raportid sisaldavad kompaktses vormis praktilist teavet nende eesmärkide ja tegevuste osas. Samuti antakse ülevaade vastavate organisatsioonide tegevuste tulemustest ja peamistest arenguvajadustest, mille osas toetust on vaja.

Esmaspäeval, 16. oktoobril toimus hindamistulemuste tutvustusseminar valdkonna ekspertidele. Osa võtsid Sotsiaalministeeriumi, Tervise Arengu Instituudi, Maailma Terviseorganisatsiooni ja Praxise esindajad. Üldise arvamuse võtab hästi kokku ühe kohalviibija arvamus, et tehtud on esimene suur samm. Loodetavasti tähistab see muutuste algust kodanikeühenduste tulemuste mõõtmise ja rahastamise põhimõtetes.

Heategu jätkab järgmiste valdkondade kaardistamisega. Praegu on oodatud kommentaarid senitehtu osas! (jaan[ät]heategu.ee)

Kommentaare ei ole: