23.6.06

Inspiratsioon Sõpruse kinost


Sotsiaalse ettevõtja konkursi pidulik lõpetamine toimus sel teisipäeval Sõpruse kinos.

Risto, Margus ja Kaarel (mtü Hingest) on päriselus vahetud ja siirad -- ja mul on tohutult hää meel, et seesama sümpaatne olemine paistis samamoodi välja Sõpruse kino laval, kui nad oma auhinda vastu võtsid. Usun, et siiras soov puuetega inimesi abistada ja aidata nende käsitööd turustada on inspiratsiooniks paljudele noortele sotsiaalsetele ettevõtjatele.
Ma imetlen Riina julgust ja tema tõsist soovi tuua tavainimese teadvusesse arusaam, et HIV puudutab meid kõiki. Nii nagu Riina jõudis pisikesest Martna koolist Haapsalusse, siis Tallinnasse Prantsuse lütseumi, Pedasse, Põhja-Inglismaale, Durhami ülikooli ja lõpuks Oxfordi -- kõik omal käel, iseseisvalt, julgelt tulevikule vastu astudes. Ma usun, et Terve Eesti Sihtasutusel on ees suur tulevik.
Ma meenutan meie erikülalise, Cafedirect'i juhi Penny Newmani õpetussõnu: mida iganes sa teed, ära unusta neid väärtusi, mis on sulle olulised. Cafedirect on inspireeritud soovist aidata vaeseid kohvi- ja teetootjaid Mehhikos, Peruus, Haitil, Kamerunis, Tansaanias, Sri Lankal ja teistel maadel. Kui ettevõte on kasvamas (möödunud aastal oli nende müügikäive ca 500 miljonit krooni), siis on seda olulisem oma põhiväärtustele kindlaks jääda.
  • Lühifilm Penny hiljutisest reisist Lõuna-Mehhikosse ja Nikaraaguasse.
Ning veel teinegi Penny mõte: õiglase kaubanduse toode (olgu selleks kohv, tee, kakao või midagi hoopis muud) peab inimesele maitsema - see on esimene eeltingimus, et ta saaks populaarseks. Teiseks peab ta võitma klientide südamed ja alles kolmandaks mõistuse. "The vision of Cafedirect is to capture the tastes, hearts and minds of mainstream hot drinks consumers."

Pildil konkursi üks võitjatest, Terve Eesti Sihtasutuse eestvedaja Riina Raudne (keskel), konkursi suurtoeaja Hansapank Eesti juhatuse liige Helo Meigas (vasakul) ja Heateo Sihtasutuse nõukogu liige Maarja Oviir-Neivelt (paremal). Foto: Andres Kralla, Äripäev.

Kommentaare ei ole: