23.6.06

Uudiseid kodutute jalkaväljakult

Saksamaal toimub jalgpalli MM, aga õige jalkapidu hakkab kahe ja poole kuu pärast Lõuna Aafrika Vabariigis. Kodutute jalgpalli MM on tõeline pidu, tõeliste kangelastega!

Meie sõber Arkadi (keskel) koos Peterburi kodututega.

Käisime täna õhtul koos Mareki ja Madisega jälle kodutute varjupaikades, üritame neid ikka jalgpallitrenni meelitada. Tänase õhtu noos ei olnudki nii paha: ühes varjupaigas leidsime noore eesti kuti, kes tundus täitsa jalkahuviline ja asjalik, teises leidsime ühe vene mehe, kes olevat kunagi Mart Poomi ja Martin Reimi vastu mänginud, kolmandas ütles varjupaiga peremees, et tuleb pühapäeval trenni.

Selline uudis ka, et Alasi tn varjupaigas oli üks mees endale just Ford Transiti bussi ostnud. Hind kolm tuhat krooni, automaatkäigukastiga! See on jälle üks selline asi, mida võibolla mõni ei oskaks kodutult oodata, aga näed siis!

Ühes varjupaikadest olid jälle uued valvurid. Me polnud nendega varem kohtunud ja nad olid alguses päris skeptilised meie suhtes. Nad olid umbes sellise suhtumisega, et ega nendest kodututest ei tule keegi trenni - ainult siis ehk tulevad, kui me neile viina ja õlut lubame...

Seda kuulates jäin mõtlema, kuidas see ikka on võimalik, et Pioneer Human Services suudab mitmeid sadu endisi vange tööle rakendada. Aga kõik vist hakkab peale sellest, et neisse ei suhtuta nagu kõntsa - vaid nagu inimestesse. Ja teisalt ka see, et pannakse väga selged reeglid paika, distsipliin on küllaltki range. Aga samas, suhtumine inimlik.

Kodutute jalka MMi alguseni on jäänud 2 kuud ja 22 päeva. Turniiriga seotud uudiseid võib lugeda streetsoccer.org lehelt.

Table Mountain - foto Cape Town Routes Unlimited
See vaade pidavat paistma kodutute jalka MMi turniiripaigast, Kaplinnas

Kommentaare ei ole: