15.1.07

Eesti vabaühenduste manifest

Meie naabertoas on sündinud oluline dokument, mis sõnastab Eesti kodanikeühiskonna vajadused järgmiseks Riigikogu koosseisuks.

Oluliste punktidena on seal välja toodud ühenduste senisest tõhusam kaasamine otsustusprotsessidesse, läbimõeldum riigipoolne rahastamine, kodanikuhariduse süvendamine ja vabatahtliku tegevuse edendamine.

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit (EMSL) on tänaseks manifesti arutanud pea kõikide Riigikokku kandideerivate erakondadega. Mida saad sina teha?

Väljavõte Urmo kirjast:

Manifestis kirjeldatud tegevuste elluviimisele saad ka sina kaasa aidata. Esimene asi: kui sa veel ei ole ise manifesti tekstiga tuttav, loe see läbi. Teiseks: saada manifest ka oma valitud Riigikogu liikmele ning küsi, mida ta kavatseb nende tegevuste elluviimiseks teha. Kolmandaks: osale valimiseelsetel üritustel ja küsi kandidaatidelt, kas nad on tekstiga tuttavad ja mida ette võtta lubavad? Lisainfot saad EMSList Marit Otsingult (marit@ngo.ee).

Koos suudame kindlasti kodanikuühiskonna teemat ja arenguvajadusi poliitikuile teadvustada ning selle läbi kaasa aidata sellele, et need teemad ei oleks üksnes meie südameasjaks, vaid ka riik teeks omalt poolt vajaliku, et ühendused saaksid tugevamaks ja selle läbi ühiskonna paremaks muutmisel suuremaid tulemusi saavutada.

Selleks meile kõigile jõudu soovides
Urmo Kübar
EMSLi juhataja

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taname huvitavat teavet