19.12.06

Hingega jõulukink vs masstoodetud plönn

Lisa: Kaia Otti lugu tänases Postimehes.


Mida talle jõuludeks kinkida? Äkki talle ei meeldi? Need küsimused kummitavad sadu tuhandeid eestlasi, kes jõulumüügi lettide vahel üritavad leida enda jaoks erilistele inimestele tähendusrikkaid kingitusi.

Õnneks on Hiinas masstoodetud lõikelaudade ja plasmatelerite igavasse kingiritta lisandunud särava tähena MTÜ Hingest jõulutooted. Kõik tooted on valmistatud käsitööna puuetega inimeste poolt käsitöökeskustes üle Eesti. Need on kodumaised hingega asjad - küünlad, lauakeraamika, köögitarbed, kodutekstiil. Iga ostuga toetad puuetega inimeste töövõimaluste parandamist Eestis, kingid ilusa ja kvaliteetse asja ning annad kallile kingisaajale edasi seda hingesoojust, mille valmistaja oma tootesse on sisse meisterdanud.

MTÜ Hingest jõulutoodete leti aitas üles seada Tallinna Kaubamaja ning see asub Kaubamaja ja Viru keskuse vahelisel sillal, Aura cafe vastas. Hingest on kolm noort meest, kes on võtnud oma südameasjaks erivajadustega inimeste käsitöö turustamise ja töövõimaluste arendamise. Ettevõtetele pakub Hingest puuetega inimeste poolt valmistatud ärikingitusi. Hingest oli Heateo Sihtasutuse 2005. aasta sotsiaalse ettevõtja konkursi võitja.

1 kommentaar:

indrek maripuu ütles ...

ma just kolan sellel samal teemal mööda veebi - hetkel olen bookmarkinud sellise koha: www.lustimaa.ee. plastmassplõnnidest on seal asi kaugel :). kolan edasi :-)).