7.2.07

Kes on hea õpetaja?

... küsime järgmise teisipäeva õhtul Vanalinna Muusikamajas. Tule 13. veebruaril kell 18:00 Heateo Klubisse ja Sul on võimalus sel teemal nii kaasa mõelda kui rääkida.

Enamik meist on käinud koolis ja ma usun, et kõigil, kes on käinud koolis, on olnud vähemalt üks hea õpetaja, loodetavasti rohkemgi. Õpetaja, kelle tund oli huvitav ja innustav, kelle õpetatav aine köitis ja kellega oli lihtsalt tore suhelda. Mäletan kooliajast, et mu lemmikained olid just need, mida andsid head õpetajad - polnud vaja sundida end kodutöid tegema ega tulnud võidelda väsimuse ja apaatiaga tunni ajal. Näiteks praeguse inglise keele oskuse eest olen väga tänulik suures osas oma õpetajale - et ta oli olemas ja inspireeris mind ennast arendama, mitte üksnes kohusetundest koolitükke tegema.

Mis teeb ühest inimesest hea õpetaja? Kas heaks õpetajaks sünnitakse või kasvatakse? Kas Sinust ja minust ja üleüldse igaühest meie ümber võiks saada hea õpetaja?

Heateo klubis mõtiskleb professor Viive-Riina Ruus teemal "Kes on hea õpetaja?", seejärel toimub arutelu, kus kõigil kohalviibijail on võimalus esitada küsimusi ja avaldada arvamust. Seekordne klubiõhtu on ühtlasi võimalus saada rohkem infot Noored Kooli algatuse kohta, millest Artur kirjutas üleeile lähemalt siinsamas blogis ning millest sai lugeda näiteks eilsest Eesti Päevalehest. Et Noored Kooli projekt on suunatud õpetaja elukutse väärtustamisele ja just heade õpetajate koolitamisele, on meile väga oluline teada saada ka Sinu nägemust heast õpetajast.

Prof Viive-Riina Ruus on uurinud põhjalikult õppimise ja õpetamisega seotud küsimusi, kirjutanud muuhulgas õpetaja professionaalsusest ja väärtuste kriisist Eesti hariduses.

Heateo Klubi "Kes on hea õpetaja?"
Teisipäeval, 13. veebruaril kell 18:00

Vanalinna Muusikamajas (Uus 16).
Osavõtt tasuta - võtab kõigest natuke pealehakkamist :)

Registreeri end: eva@heategu.ee

Kommentaare ei ole: